Makyra ékszerek – szülinapi meglepetés 1. rész

Hamarosan November van! 1 éves lesz a Makyra ékszerek!

A “Makyra-szülinap” keretében szeretnélek megajándékozni benneteket. Nem csak az ékszerek kedvezményes vásárlását ajánlom nektek, hanem hozok más meglepit is. A csomagokba fogok rejteni pár kupont, termékmintát, hogy a Karácsony közeledtével segítsek az ajándékok kiválasztásában. Bízom benne, hogy találtok közöttük olyat, ami elnyeri a tetszéseteket.

Egy sorozatba szeretném bemutatni a résztvevőket. Ismerjétek meg őket, a termékeket!

 

Minden nőnek kell egy táska! Egy a magassarkúhoz, egy a játszótérre, egy ha hivatalos ügyet kell intéznünk, egy a mindennapokhoz – tehát táskából sosem elég! 

 

Elsőként hadd mutassam be nektek a gabolinoART tulajdonosát, Engelhardt-Marosy Gabit, aki szemet gyönyörködtető táskákat készít.

Mondanál pár szót magadról. És hogy jött a varrás az életedbe?

Engelhardt-Marosy Gabi vagyok, egy remek ember felesége, két kis iskolás anyuja, akik a gabolinoART mellett még teljesen ki tudják tölteni a napjaimat. Szakmámat tekintve angol bölcsész-tanári szakon végeztem,  egy darabig tanítottam külföldön, majd az élet úgy hozta, hogy elkerültem a multik világába egy irodába és ott dolgoztam, míg várandós nem lettem.

A gyerekekkel az itthon töltött idő alatt is mindig igyekeztem kreatív játékokkal és tevékenységekkel színesíteni a napjainkat, ami mind a mai napig fontos számomra. Az alkotás mindig is lételemem volt, ha belegondolok végigkísérte az eddig életemet kis gyermek korom óta. A varrás viszont egy régi dédelgetett vágyam volt, hogy jó lenne majd megtanulni, de sokáig valahogy mégsem talált rám. Majd mikor a második gyerkőcöm 9 hós korában kipottyantotta az alvós kendőjét a babakocsiból, amit én nem vettem észre, majd ezek után nem találtam pont ugyanolyat sehol, úgy döntöttem, hogy megpróbálom beszerezni hozzá a szükséges anyagokat és kézzel megvarrom. Ez indította el bennem azt a varrás iránt vágyat, ami a gabolinoART szikrája volt. Ennek már 6 és fél éve.

 

Két termék kategóriát készítesz – babákat, játékfigurákat és táskákat. Hogy alakult így a kínálat?

Bár az elhatározás, hogy elkezdek varrni, 6 és fél éve fogalmazódott meg bennem, a gabolinoART-ot a mai formájában kb 1 éve kezdtem el felépíteni. Előtte több mindennel kísérleteztem, több fajta megkeresésnek tettem eleget a falvédőtől, a plüssökön át a textil tárolóig. Majd tavaly tavasszal, amikor elhatároztam, hogy ezt már nem 8 órás munka és család mellett szeretném csak csinálgatni, hanem tényleg szeretnék csakis ezzel foglalkozni, fejlődni, kitanulni a csínját-bínját, akkor döntöttem úgy, hogy a két szívemhez legközelebb álló termék kategóriát fogom készíteni, ami a babák/figurák és a táskák. A táskákat csupán idén tavasszal vezettem be, de szerencsére rögtön nagy örömmel fogadták az emberek.

Melyik a kedvenced? Mit szeretsz jobban készíteni?

Ezt mindig nagyon nehéz meghatároznom, mert minden új ötlet vagy megkeresés megvalósítása után az éppen elkészített táska vagy a baba lesz az aktuális szívem csücske. Babákból most a legújabb Bella baba illetve egy külön kérésre készített Őszanyó áll most hozzám legközelebb, de táskákból nehéz lenne választani. Imádom a színeket, a mintákat, a különféle formákat, így mind a kisebb, mind a nagyobb táskáimat nagyon szívesen készítem.

Nagyon sokan készítenek táskákat. Szerinted mi az, amivel ki tudsz tűnni a tömegből?

Úgy vélem a designer anyagok, amik a táskák részét képezik, igen különleges anyagok, amikkel nem találkozik mindennap az ember. Ezen kívül a táskák külsejét általában kétféle anyagból kombinálom. Az egyik a már említett, többnyire színes, különleges mintákkal ellátott designer pamutvászon, a másik pedig egy hozzá színben passzoló textilbőr.  Az anyagok mintázatának kiválasztásánál törekszem arra, hogy olyan legyen, amin mondhatni megakad az ember szeme, de természetesen készítek visszafogottabb darabokat is.

Készítesz egyedi megrendeléseket is?

Igen, sokszor keresnek meg egyedi megrendelésekkel, ami általában hosszasabb egyeztetéssel kezdődik. Ilyenkor a megrendelővel együtt találjuk meg, hogy mi lenne a legmegfelelőbb fazon illetve színvilág az ő számára, majd több anyag mintából kiválaszthatja, hogy mi lesz az, ami a szívéhez a legközelebb áll. Ez legtöbbször e-mailes levelezés során zajlik, de van lehetőség személyes egyeztetésre is, amikor a teljes anyagkészletből tudnak választani. Ez mindig nagyon izgalmas számomra, hisz ilyenkor mindig egy kicsit jobban megismerkedhetek a megrendelővel.

Gabi további munkáit megtekinthetitek a gabolinoArt oldalon. Ha tetszenek a termékei kövessétek a Facebook oldalát és az Instagaram-on is gyönyörködhettek a munkáiban.

 

Vélemény, hozzászólás?