Színvilág II.rész (sárga, piros, rózsaszín, lila)

Folytatásként nézzünk most pár élénk színt és azok hatásait.

A Nap melegségét, egy citrom frissességét vagy egy kanári vidámságát sugárzó sárga egy igazi energiabomba. Árnyalatai életigenlést, örömet árasztanak, oldják a szorongást, elűzik a félelmet. Használjuk, vegyük körbe magunkat vele, ha tanulnunk kell, vagy inspirálódni akarunk – ugyanis ez a szín aktivizálja a memóriát. A lelki betegségek “ellenszere”.

Az alapszínek közül talán a piros az, amelyik senkit nem hagy hidegen – nehéz közömbösnek maradni mellette. A tűz, a szenvedély, a szerelem színeként gondolunk rá. És igen, megdobogtatja a szívünket, energikussá, aktívvá tesz. Óvakodjunk a túlzott használatától, mert nyugtalanságot okozhat.

A rózsaszín, a piroshoz hasonlóan magas energiaszinttel rendelkezik. A romantika színe – talán innen ered a “rózsaszín köd” kifejezés, amit a szerelem kezdeti időszakában emlegetünk.Ez a fiatalos és vidám szín az utóbbi időben nemcsak a nők, a férfiak körében is közkedvelté vált. Az együttérzés, a finom lelkűség, a rendszeretet árnyalata. A félelem ellenszere, csillapítja az önbizalomhiányt.

A lila a piros és a kék keveréke – mindkettőből örökölt néhány tulajdonságot. Nyugtató és energetizáló hatással bír. A sötétebb árnyalata a hatalom, a luxus és a méltóság színeként a királyok színe.Az első ember által előállított festék a lila volt. Használjuk, amikor kreatív, inspiráló munkára készülünk, mert erősíti a képzelőerőnket. Thaiföldön és Brazíliában a gyász színeként használják.

 

Ha a ruhatárunkat nem akarjuk lecserélni, vagy ha egy kicsit tudatosabban akarjuk használni a színeket, akkor szerezzünk be pár színes kiegészítőt. Így minden nap a hangulatunkhoz igazítva tudunk öltözködni is.

Legyen szó egy baráti összejövetelről, egy kávézásról a legjobb barátnővel vagy egy vacsoráról a szerelmeddel – tündökölj színesen! A makyra ékszerek a fa természetes hatása mellett a színezett műgyantával kiemelhetik a hétköznapi viseletedet is. Válassz a különböző színek közül olyat, ami a te személyiségedet tükrözi!

Katt a webshopra: https://makyra.hu/termekkategoria/termekeim

Vélemény, hozzászólás?